Miten Suomen taloudelle käy? Entäs kotitalouksien pärjääminen? Nämä aiheet tulevat aina esiin, kun kuuntelee ihmisiä vaalitoreilla ja kojuilla. Tapasin perjantai-iltana 24.2. Oulun Rotuaarilla sekä oululaisia, että lomailijoita. Keskusteltavaa riitti koko ajaksi. Me kaikki mietimme ratkaisuja voimien ja rahan riittämiseen – olipa kyseessä sitten yrittäjä, yksinhuoltaja, perheellinen, ikäihminen, työssäkäyvä, työtön tai opiskelija. Monelle yhdessä tekeminen ja yhdessäolo lisää jaksamista. 

“Kyllä se talous pitää saada kuntoon, se on ykkösasia, ilman sitä mikään muukaan onnistu!”,

totesi eräs vanhempi herrasmies makkarakojullamme. Toinen kysyi, että mikä on tärkeintä, kun vaalit on ohi ja uusi eduskunta aloittaa työnsä. Vastasin siihen, että tärkeintä on tehdä hyvä ja pitkäjänteinen suunnitelma talouden kuntoon laittamiseksi. Kysyjä huokaisi syvään; “Hyvä. Tuon halusinkin kuulla. Mitä keinoja meillä siihen on?” Kerroin vaaliohjelmamme keinoista tasapainottaa julkisen talouden tuloja ja menoja sekä kasvun ja työllistämisen keinoista. 

Työnteon pitää olla kannattavampaa kuin tukien varassa eläminen. Tästä aiheesta on riittänyt puhetta ja keskustelua. Ja hyvin samanmielisiä ovat ihmiset tämän suhteen, ja jokaisella tuntuu olevan joku tuttava, sukulainen tai naapuri, jonka ei ole kannattanut ottaa työtä vastaan, kun ansiotaso pysyisi samana tai jopa putoaisi työtä tekemällä. Kokoomuksen keinot tähän ovat työn verotuksen keventäminen ja päällekkäisten tukien tarkistaminen.

You might also enjoy:

Leave A Comment